Hanuman-Chalisa-PDF-Download

Hanuman Chalisa hindi lyrics PDF Download | हनुमान चालीसा का PDF डाउनलोड करें

Spread the love

Hanuman Chalisa Kya Hai.

श्री हनुमान चालीसा Hanuman Ji Chalisa हिंदू धर्म के हिसाब से एक बहुत ही प्रसिद्ध और हिंदू मान्यता के हिसाब से सिद्ध चालीसा है हिंदू धर्म के मान्यताओं के अनुसार जो भी हनुमान चालीसा हनुमान चालीसा का पाठ हर रोज करता है उसके सारे बिगड़े काम या रुके हुए

काम बन जाते हैं ऐसा हिंदू धर्म के मान्यताओं के अनुसार माना जाता है इस पोस्ट में हम नीचे आपको पूरे हनुमान चालीसा दे रहे हैं और साथ में इसका पीडीएफ भी दे रहे हैं जो आप डाउनलोड करके आसानी से कभी भी कहीं से भी अपने मोबाइल में

रख सकते हैं ओके जब आपको समय मिले तो हनुमान चालीसा का पाठ करते हैं

श्री हनुमान चालीसा

|| दोहा ||

श्री गुरु चरण सरोज रज, निज मन मुकुरु सुधारि |
बरनऊँ रघुवर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि ||

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरो पवन-कुमार |
बल बुद्धि विद्या देहु मोहिं, हरहु कलेश विकार ||

|| चौपाई ||

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर ।
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर

राम दूत अतुलित बल धामा ।
अंजनी-पुत्र पवनसुत नामा ॥

महाबीर बिक्रम बजरंगी ।
कुमति निवार सुमति के संगी ॥

कंचन बरन बिराज सुबेसा ।
कानन कुण्डल कुंचित केसा ॥

हाथ बज्र और ध्वजा बिराजै ।
काँधे मूँज जनेऊ साजै ॥

संकर सुवन केसरी नंदन ।
तेज प्रताप महा जग बन्दन ॥

बिद्यावान गुनी अति चातुर ।
राम काज करिबे को आतुर ॥

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया ।
राम लखन सीता मन बसिया ॥

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा ।
बिकट रूप धरि लंक जरावा ॥

भीम रूप धरि असुर सँहारे ।
रामचन्द्र के काज सँवारे ॥

लाय संजीवन लखन जियाये ।
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये ॥

घुपति किन्ही बहुत बड़ाई ।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई ॥

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं ।
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं ॥

सनकादिक ब्रम्हादि मुनीसा ।
नारद सारद सहित अहीसा ॥

जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते ।
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते ॥

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा ।
राम मिलाय राज पद दीन्हा ॥

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना ।
लंकेस्वर भए सब जग जाना ॥

जुग सहस्त्र जोजन पर भानु ।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू ॥

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं ।
जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं ॥

दुर्गम काज जगत के जेते ।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ॥

राम दुआरे तुम रखवारे ।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे ॥

सब सुख लहै तुम्हारी सरना ।
तुम रच्छक काहू को डर ना ॥

आपन तेज सम्हारो आपै ।
तीनों लोक हाँक तें काँपै ॥

भूत पिसाच निकट नहिं आवै ।
महाबीर जब नाम सुनावै ॥

नासै रोग हरै सब पीरा ।
जपत निरन्तर हनुमत बीरा ॥

संकट तें हनुमान छुडावे ।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै ॥

सब पर राम तपस्वी राजा ।
तिन के काज सकल तुम साजा ॥

और मनोरथ जो कोई लावै ।
सोहि अमित जीवन फल पावै ॥

चारो जुग परताप तुम्हारा ।
है परसिद्ध जगत उजियारा ॥

साधु सन्त के तुम रखवारे ।
असुर निकन्दन राम दुलारे ॥

अष्टसिद्धि नौ निधि के दाता ।
अस बर दीन जानकी माता ॥

राम रसायन तुम्हरे पासा ।
सदा रहो रघुपति के दासा ॥

तुम्हरे भजन राम को पावै ।
जनम जनम के दुख बिसरावै ॥

अन्त काल रघुबर पुर जाई ।
जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई ॥

और देवता चित्त न धरई ।
हनुमत सेही सर्ब सुख करई ॥

संकट कटै मिटै सब पीरा ।
जो सुमिरे हनुमत बलबीरा ॥

जय जय जय हनुमान गोसाईं ।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं ॥

जो सत बार पाठ कर कोई ।
छूटहि बन्दि महा सुख होई ॥

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा ।
होय सिद्धि साखी गौरीसा ॥

तुलसीदास सदा हरि चेरा ।
कीजै नाथ हृदय मह डेरा ॥

|| दोहा ||

पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुरभुप॥

Hanuman Chalisa English Lyrics Download PDF

|| DOHA ||

Shri Guru Charan Saroj Raj, Nij Manu Mukur Sudhari
Barnau Raghuvar Bimal Jasu, Jo dayaku Phal Chari

Buddhiheen Tanu Janike, Sumirau Pavan Kumar
Bal Buddhi Vidya Dehu Mohi, Harahu Kalesh Vikaar

|| CHOUPAI ||

Jai Hanuman Gyan Gun Sagar
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar

Ramdoot Atulit Bal Dhama
Anjani Putra Pavansut Nama

Mahavir Vikram Bajrangi
Kumati Nivar Sumati Ke Sangi

Kanchan Varan Viraj Subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesaa

Haath Bajra Aur Dhvaja Biraje
Kaandhe Moonj Janehu Saje

Shankar Suvan Kesari Nandan
Tej Pratap Maha Jag Vandan

Vidyavaan Guni Ati Chatur
Ram Kaj Karibe Ko Aatur

Prabhu Charitra Sunibe Ko Rasiya
Ram Lakhan Sita Man Basiya

Sukshma Roop Dhari Siyahi Dikhawa
Vikat Roop Dhari Lanka Jarawa

Bhima Roop Dhari Asur Sanghare
Ramchandra Ke Kaaj Sanvare

Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi Ur Laye

Raghupati Kinhi Bahut Badai
Tum Mam Priye Bharat Sam Bhai

Sahas Badan Tumharo Jas Gaave
Asa Kahi Shripati Kanth Laagave

Sankadik Brahmaadi Muneesa
Narad Sarad Sahit Aheesa

Yam Kuber Digpal Jahan Te
Kavi Kovid Kahi Sake Kahan Te

Tum Upkar Sugrivahi Keenha
Ram Milaye Rajpad Deenha

Tumharo Mantra Vibheeshan Maana
Lankeshwar Bhaye Sub Jag Jana

Yug Sahasra Yojan Par Bhanu
Leelyo Taahi Madhur Phal Janu

Prabhu Mudrika Meli Mukh Mahee
Jaladhi Langhi Gaye Acharaj Naahee

Durgam Kaaj Jagat Ke Jete
Sugam Anugraha Tumhare Tete

Ram Duaare Tum Rakhvare
Hot Na Aagya Binu Paisare

Sab Sukh Lahen Tumhari Sarna
Tum Rakshak Kaahu Ko Darna

Aapan Tej Samharo Aapai
Teeno Lok Haank Te Kaapai

Bhoot Pisaach Nikat Nahi Aavai
Mahavir Jab Naam Sunavai

Nasei Rog Hare Sab Peera
Japat Nirantar Hanumat Veera

Sankat Te Hanuman Chhudavai
Man Kram Bachan Dhyan Jo Lavai

Sab Par Ram Tapasvee Raja
Tin Ke Kaaj Sakal Tum Saaja

Aur Manorath Jo Koi Lavai
Sohi Amit Jeevan Phala Pawai

Charon Yug Partap Tumhara
Hai Parsiddha Jagat Ujiyara

Sadhu Sant Ke Tum Rakhvare
Asur Nikandan Ram Dulare

Asht Siddhi Nau Nidhi Ke Data
As Var Deen Janki Mata

Ram Rasayan Tumhare Pasa
Sada Raho Raghupati Ke Dasa

Tumhare Bhajan Ram Ko Paave
Janam Janam Ke Dukh Bisrave

Anth Kaal Raghuvir Pur Jaai
Jahan Janam Hari Bhakt Kahai

Aur Devta Chit Naa Dharai
Hanumat Sei Sarva Sukh Karai

Sankat Kate Mite Sab Peera
Jo Sumirai Hanumat Balbeera

Jai Jai Jai Hanuman Gosai
Kripa Karahu Gurudev Ki Naai

Jo Sat Baar Paath Kar Koi
Chhutahi Bandi Maha Sukh Hoi

Jo Yah Padhe Hanuman Chalisa
Hoy Siddhi Sakhi Gaurisa

Tulsidas Sada Hari Chera
Keeje Nath Hriday Mahn Dera

||DOHA||

Pavan Tanay Sankat Haran, Mangal Murti Roop
Ram Lakhan Sita Sahit, Hriday Basahu Sur Bhoop

Hanuman Chalisa Hindi Lyrics। हनुमान चालीसा PDF हिंदी

Hanuman Chalisa PDF

Hanuman Chalisa English Lyrics। हनुमान चालीसा PDF इंग्लिश

Hanuman Chalisa English PDF

Hanuman Chalisa हिंदी और इंग्लिश में आप ऊपर दिए गए लिंक से आसानी से डाउनलोड कर सकते हैं और अगर आप किसी अन्य राज्य से है और आपको हिंदी और इंग्लिश दोनों ही नहीं आता है और आप चाहते हैं कि

Hanuman Chalisa Tamil Lyrics, Hanuman Chalisa Kannada Lyrics, Hanuman Chalisa Odia Lyrics, Hanuman Chalisa Gujrati Lyrics, Hanuman Chalisa Banguli Lyrics. ऊपर दिए गए किसी भी राज्य के प्रदेशिक

भाषा पर अगर आप हनुमान चालीसा लिरिक्स चाहते हैं तो आप में कमेंट बॉक्स में कमेंट कर सकते हैं आपको आपके राज्य के प्रदेशिक भाषा में हनुमान चालीसा उपलब्ध करा दें या फिर किसी वेबसाइट पर हम कोशिश करेंगे.

आप सभी भक्तों को हमारी तरफ से और हमारी पूरी टीम की तरफ से जय श्री राम


Spread the love

1 thought on “Hanuman Chalisa hindi lyrics PDF Download | हनुमान चालीसा का PDF डाउनलोड करें”

  1. Pingback: मां दुर्गा चालीसा का महत्व और मान्यता | Durga Chalisa Lyrics - हिंदी Bird

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *